Категорія: | Саджанці Айви |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Початок жовтня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Золотистий |
Колір мʼякуші: | Світло-кремовий |
Щільність плодів: | Середня щільність |
Вага плодів: | 300 г |
Смак: | Солодкий, приємний, злегка терпкий |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Айва Соковита - зимовий сорт української крупноплідної селекції, який без особливих складнощів переносить як низькі температури, так і засуху. Як і випливає з назви сорту, плоди відрізняються хорошими смаковими властивостями та особливою соковитістю. Вони низькокалорійні, в 100 г міститься всього 48 Ккал. Айва багата вітамінами А, В, С, Р, залізом, кальцієм, магнієм, фосфором, фенолами та клітковиною. Може лежати понад три місяці і при цьому зберігати всі смакові та товарні якості.
Купити саджанці айви "Соковита" Ви можете в нашому розсаднику «Київський сад» за доступними цінами.
Айва Соковита - опис і характеристики сорту:
дерево: середній темп зростання, висота від 3 до 4 метрів, крона куляста;
плоди: досить великі, маса близько 300 грамів, яблукоподібної форми;
врожайність: висока, щорічне плодоношення до 50 кг;
забарвлення плода: золотисте, на поверхні є опушення сріблястого відтінку;
м'якоть: світло-кремова, середньої щільності, соковита, ароматна;
смак: солодкий, приємний, злегка терпкий;
термін дозрівання: середній, можна збирати на початку жовтня;
запилювачі: самоплідний;
ділянка: світла;
морозостійкість: середня (до - 27 С);
хворобостійкість: високий імунітет до грибкових захворювань;
тип використання: може споживатися у свіжому вигляді та після переробки (компоти, варення);
збереження: відмінна, плоди не буріють навіть при теплих температурах;
транспортабельність: хороша;
посадка у відкритий ґрунт: весна та осінь;
ґрунт для посадки айви: родючий, попередньо удобрений;
полив: помірний.
Також ви можете купити саджанці айви в розпліднику самовивозом. Ми відправляємо саджанці Новою поштою по всій Україні.
Рекомендації щодо вирощування:
- Під час посадки дерев рекомендуємо додавати корневін для кращої приживлюваності рослини.
- Під час посадки також потрібно додати добриво Осмокот, яке стимулюватиме ріст і підвищить врожайність.
- Для кращого росту можна використовувати гумат для вегетації, а для плодів — Гумат Калію.
- Навесні потрібно підрізати дерева, зрізати сухі, маленькі, зайві гілочки. Зрізи необхідно замазати садовим варом, щоб не випаровувалась волога.
- До розпускання бруньок рано навесні потрібно обробляти брунькою або препаратом 30 Д чи 30 В. Ці препарати допоможуть боротися зі шкідниками, які зимують у рослині.
- Також до розпускання бруньок можна обробити мідним купоросом, щоб запобігти розвитку різних хвороб.
- Влітку проводяться повторні обробки, щоб рослина не звикала до препаратів. Їх потрібно змінювати. І в теплий період добре будуть діяти хорус (від хвороб) і твікс (від шкідників).
- Якщо на ваших деревах вже є плоди, які скоро можна буде вживати, то для такої обробки дерев чудово підходить біопрепарат Актофіт.
- В осінній період, після скидання листя, потрібно обробляти дерева залізним купоросом, який бореться з хворобами.
- Для боротьби зі шкідниками в землі, зокрема з хрущем, використовуйте препарат Атака хрущ або Антихрущ.
- Також рекомендуємо використовувати препарат Федерал або Антибур'ян для боротьби з бур'янами.
На нашому сайті можна придбати якісні саджанці, які ми вирощуємо для вас. Також ви знайдете розділ з насінням овочів і квітів, якість яких ми перевіряли особисто. Також рекомендуємо переглянути наші цибулини квітів і різні ягідні кущі. Для розкішної клумби можна посадити Багаторічні квіти — це найкращий вибір для багаторічної краси.
Рекомендуємо також звернути увагу на наш асортимент плодових гібридів. Це рослини, отримані внаслідок схрещування різних плодових культур. Такі гібриди поєднують найкращі якості батьківських форм: більшу врожайність, покращений смак, підвищену стійкість до хвороб і морозів.