Категорія: | Саджанці Граната |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | До 2 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня-початок жовтня |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Рубіново-червоний |
Врожайність: | 20-25 кг |
Вага плодів: | 180-280 г |
Смак: | Кисло-солодкий, десертний |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | -20 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Особливості: | Сорт виведено в Нікітському Ботанічному саду |
Гранат "Нікітський ранній" виведений в Нікітському Ботанічному саду. Середньорослий, з великими плодами рубіново-червоного кольору. Шийка досить товста і висока. Шкірка середньої товщини. Зерна не великі, темно-вишневого кольору. Високоврожайний сорт, прекрасної смакової якості, вимагає укриття на зиму всієї наземної вегетативної частини рослини, шляхом її прикопування тільки шаром землі товщиною близько 10 см, без будь-якого іншого додаткового утеплення. Період вегетації йде з середини квітня-по жовтень. Цвітіння рясне, протягом усього літа. Квіти двостатеві двох видів: одні-великі, кувшинообразні, що мають зав'язь, самозапильниі, інші є дрібнішими, дзвіночки, без зав'язі. Перші поодинокі плоди з'являються вже на 3-4 рік, з моменту посадки саджанців. Формується у вигляді куща, з 5-10 лозами.
Купити саджанці гранату Нікітський ранній можете в нашому розсаднику «Київ Сад» за доступними цінами.
Вирощування граната у відкритому ґрунті не потребує особливих навичок. Висаджують деревця в яму до 70 см насипають дренаж із щебеню, а зверху присипають гіркою землі, піску і перегною. Глибина посадки — на 4 см вище кореневої шийки. Дистанція між деревами — від 4 метрів. Культура любить помірні поливи, до 2 разів на тиждень, без застою води. Після поливу землю розпушують та мульчують. Обрізка граната навесні передбачає проріджування крони до 5-10 сильних пагонів. Сухі та хворі видаляють, як і кореневі відростки. З жовтня стовбур засипають землею до 15 см завтовшки.
Також Ви можете купити саджанці гранатів в розпліднику самовивозом. Відправляємо саджанці Новою поштою по всій Україні.
Рекомендації щодо вирощування:
- Під час посадки дерев рекомендуємо додавати корневін для кращої приживлюваності рослини.
- Під час посадки також потрібно додати добриво Осмокот, яке стимулюватиме ріст і підвищить врожайність.
- Для кращого росту можна використовувати гумат для вегетації, а для плодів — Гумат Калію.
- Навесні потрібно підрізати дерева, зрізати сухі, маленькі, зайві гілочки. Зрізи необхідно замазати садовим варом, щоб не випаровувалась волога.
- До розпускання бруньок рано навесні потрібно обробляти брунькою або препаратом 30 Д чи 30 В. Ці препарати допоможуть боротися зі шкідниками, які зимують у рослині.
- Також до розпускання бруньок можна обробити мідним купоросом, щоб запобігти розвитку різних хвороб.
- Влітку проводяться повторні обробки, щоб рослина не звикала до препаратів. Їх потрібно змінювати. І в теплий період добре будуть діяти хорус (від хвороб) і твікс (від шкідників).
- Якщо на ваших деревах вже є плоди, які скоро можна буде вживати, то для такої обробки дерев чудово підходить біопрепарат Актофіт.
- В осінній період, після скидання листя, потрібно обробляти дерева залізним купоросом, який бореться з хворобами.
- Для боротьби зі шкідниками в землі, зокрема з хрущем, використовуйте препарат Атака хрущ або Антихрущ.
- Також рекомендуємо використовувати препарат Федерал або Антибур'ян для боротьби з бур'янами.
На нашому сайті можна придбати якісні саджанці, які ми вирощуємо для вас. Також ви знайдете розділ з насінням овочів і квітів, якість яких ми перевіряли особисто. Також рекомендуємо переглянути наші цибулини квітів і різні ягідні кущі. Для розкішної клумби можна посадити Багаторічні квіти — це найкращий вибір для багаторічної краси.
Рекомендуємо також звернути увагу на наш асортимент плодових гібридів. Це рослини, отримані внаслідок схрещування різних плодових культур. Такі гібриди поєднують найкращі якості батьківських форм: більшу врожайність, покращений смак, підвищену стійкість до хвороб і морозів.