М'ята шоколадна

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік: зимою та рано на весні - рослина зрізана
  • 1 рік літо-осінь: 20-40 см
Розмножено: Ділення куща
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Саджанці М'яти
Форма рослини: Кущ
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 15 см
Висота дорослої рослини: 35-45 см
Стебло: Пряме, чотиригранне, стійке,
Колір листя: Темно-фіолетовий
Морозостійкість: - 30 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Форма листя: По краях різьблене, з гострим кінчиком
Період цвітіння: Початок серпня
Аромат квітів: Солодкуватий шоколадно-ванільний
Опис

Багаторічна трав'яниста пряно-ароматична культура, різновид м'яти перцевої. Має більш ніжний смак і солодкуватий шоколадно-ванільний аромат. Стебла висотою 35-45 см, прямі, чотиригранні, стійкі, коричнево-бордового кольору. Листя глянцеві, по краях різьблені, з гострим кінчиком, при достатньому освітленні набувають темно-фіолетового відтінку, і прожилок, і всієї листової пластини. Цвіте на початку серпня. 

Купити саджанці м'яти шоколадної можете у нашому розпліднику "Київ Сад" за доступними цінами.

Умови вирощування 
М'ята шоколадна, як і всі міжвидові гібриди, потребує укриття на зиму. Агресивна, добре розростається і на сонці, і в півтіні. Віддає перевагу багатий органікою вологий грунт, тому відмінно себе почуває біля водойм і в низинах. Отпимального час для посадки - рання весна. 

Застосування 
М'яту шоколадну використовують в приготуванні відомого шоколаду «After Eight». З свіжозірваних листя готують м'ятні сиропи, додають в кондитерські вироби і морозиво, прикрашають фруктові салати зі свіжої полуниці. 
Завдяки насиченому аромату, м'ята шоколадна відмінний репелент, який відлякує комах-шкідників від овочевих культур. Щоб перешкоджати розповзання кореневища по грядках, слід висаджувати м'яту в контейнерах, щоб вона не захопила город.

Також Ви можете купити саджанці м' яти  в розпліднику самовивозом.Надсилаємо саджанці Новою поштою по всій Україні.

Догляд за пряними травами: прості поради для здоров’я, аромату та врожаю

Пряні трави це базилік, м’ята, чебрець, розмарин, петрушка, орегано, шавлія, агастаге та ін. Вони мають естетичну цінність і чудово підходять для вирощування як у ґрунті, так і в горщиках.

Посадка

  • Обирайте сонячне місце (мінімум 6 годин світла), або легку півтінь для менш вимогливих видів.

  • Ґрунт має бути пухким, добре дренованим, за потреби додайте перліт чи пісок. Надмірна родючість може ослабити аромат.

Підживлення

  • Весна—фаза росту:
    Використовуйте Гумі Френд (гумат калію з мікроорганізмами ТМ «Жива Земля») — для стимуляції росту та поліпшення обміну речовин. Підвищує кореневу активність, стійкість до стресів і синтез корисних речовин. Рекомендується застосовувати через полив або обприскування раз на 2–3 тижні. 
  • Уникайте надлишкового азоту, аби не знизити концентрацію ефірних олій у травах.

Захист від хвороб і шкідників

До вегетації (рання весна або пізня осінь)

  • Для профілактики та боротьби з зимуючими шкідниками використовуйте Препарат 30 Д/ 30 В або Актара— ефективний проти кліщів, щитівок та личинок.

Період активного росту та формування врожаю

  • Фітоспорин паста – захист від попелиці, трипсів, кліщів, білокрилки, совки біопрепаратом під час формування врожаю

Після збору врожаю (кінець літа / осінь)

  • Препарат 30 – закриває тільця комах, які вже осіли зимувати.

  • Мідний купорос (1%) – можна додати у профілактичне обприскування, якщо є грибкові прояви (плями, іржа).

Полив і мульчування

  • У суху погоду забезпечуйте регулярний полив під корінь — це зберігає структуру ґрунту і аромат.

  • Мульчування (корою, компостом, перегноєм): 5–10 см шару допомагає зберегти вологу, при цьому знижує потенційне перегрівання коренів.

Контроль росту і збір

  • Прищіпка та збір: регулярно прищипуйте верхівки для стимуляції розгалуження. Збір проводьте ранком, поки концентрація ефірних олій найвища.