Категорія: | Саджанці Кизила |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Кінець серпня |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Чорно-червоний |
Колір мʼякуші: | Червоний |
Кісточка: | Відокремлюється слабо |
Вага плодів: | 8,5-9,5 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Кизил "Володимирський" - це сорт середньопізнього терміну дозрівання, отриманий від схрещування раніше відселекціонованих форм 9-15-1 і 6-3-9, один з найбільш великоплідних, дуже врожайних сортів. Плоди кизилу Володимирський великі, дуже привабливі, одномірні, вагою 8,5-9,5 г, блискучі, червоні, чорно-червоні, в кінці дозрівання - чорні, овально-циліндричні,трохи приплюснуті з двох сторін. М'якоть соковита, щільна, смак кисло-солодкий. Дозріває з 15-20 серпня до 1 вересня. Міцність прикріплення плодів дуже хороша. Плоди дозрівають рівномірно, дуже добре прикріплені і після дозрівання довго залишаються на дереві. Урожай з 15-річного дерева 30-35 кг, з 30-річного - 80 кг. Придатні для споживання в свіжому вигляді, заморозки, а також для різних видів технічної переробки (соки, вино, желе, повидло). Ягоди мають високу транспортабельність. Сорт Володимирський зимостійкий, досить посухостійкий, плодоносить щорічно, рясно і рівномірно.
Купити саджанці кизила Володимирський можете в нашому розсаднику "Київ Сад" за доступними цінами. Також можна купити саджанці кизилу на розсаднику. Відправляємо саджанці Новою поштою по всій Україні.
Рекомендуємо купити книгу для садівника «Книга садівника. Як виростити щедрий врожай» — практичний посібник для тих, хто займається садівництвом і хоче отримувати великі врожаї. У книзі зібрано перевірені поради по догляду за садом, посадці, обрізці, підживленні та захисту рослин від хвороб. Підійде як для початківців, так і для досвідчених садівників. Доступна в електронному та паперовому форматі.